#Leerlingalert van Groningen tot Maastricht

Vandaag hebben we training gegeven aan nieuwe uitvoeringsteams, die binnen hun gebied het #Alertprogramma op scholen gaan introduceren. Dit is een mijlpaal!

We waren al actief in Gelderland. En omdat we versterkingsgelden hebben gekregen voor 2021-2022 voor Oost-Nederland (lees: Overijssel en Gelderland) zijn we voorzichtig aan het opstarten in Overijssel. En nu komen daar ook de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Limburg bij. En gemeente Veenendaal.

Vandaag was de focus op kennismaken met het programma, de uitgangspunten en werkwijze om te komen tot uitvoering ervan op de scholen. Volgende week gaan we in op het lesmateriaal en de succes- en faalfactoren in het ‘voor de klas staan’.

Dit betekent dat scholen van Groningen tot Limburg (ten oosten van Utrecht) een beroep kunnen doen op #Leerlingalert. Maar geeft de uitvoeringsteams wel gelegenheid om in hun rol te groeien.

Uitvoeringsteams

VeenendaalOlga ten Klooster
Femke Beckmann
Martijn Mulder
Maryam El Rahmouni
Claire Terwint
Noord NederlandWendy van der Krift
Sabine Mijnes
LimburgKim Wetjens
Rob Welzen
Anja Daniels
Christianne Offmans
Fleur Hoofs
Gelderland/ Overijssel (tevens het #Alertteam)Melissa Rekers
Petra van den Berg

Ontstaan

Het #Alertprogramma is ontstaan in de catacomben van het gemeentehuis van #Rheden, waar het Expertteam Weerbare Maatschappij de opdracht van de Stuurgroep Samen Weerbaar Gelderland-midden uitwerkte om uit te vogelen hoe je de maatschappij weerbaar kan maken tegen ondermijnende criminaliteit. Wil je daarover meer weten, lees dan op de website over onze achtergrond. Met inzet van velen en steun van de Stuurgroep Samen Weerbaar Gelderland-midden en de facilitering van Gemeente Rheden zijn we op dit punt gekomen. We zijn hier trots op.