Wie zijn wij

Gedreven om te voorkomen dat jongeren

in de criminaliteit terecht komen.

Team #Leerling-, student-, docent en ouderalert

Ons team bestaat uit een vaste kern, medewerkers die bijdragen vanuit allerlei organisaties en vrijwilligers. We werken in opdracht van een Stuurgroep en worden gefinancierd door het Ministerie JV en provincie Gelderland.

We zetten onze ervaring en vaardigheden in. Sommigen dragen bij vanuit hun specifieke kennis over ondermijnende criminaliteit of jeugdhulpverlening. Anderen zijn briljant in het overbrengen van de boodschap aan de verschillende doelgroepen.

Allemaal kranten op een muur met de tekst we all have a story to tell

Kern van onze aanpak

Onderstaand kunstwerk hangt in ‘Mijn school’ in Doetinchem. Een student heeft het gemaakt. Een muur vol kranten, met nieuws. Ook over criminaliteit. En op die kranten staat de tekst: We all have a story to tell.

Dat is precies onze aanpak. Feiten vertellen over de wereld van georganiseerde criminaliteit. En die feiten willen we dichtbij de mensen brengen door persoonlijke verhalen te vertellen. (Foto: Petra van den Berg)

Landelijk netwerk

We bouwen een landelijk netwerk op. Hierbij verbinden we ons met organisaties en mensen die net als wij, willen voorkomen dat jongeren in de criminaliteit stappen. Iedereen die wil en kan bijdragen is welkom om aan te sluiten.

Website

De website wordt beheerd door Petra van den Berg, programmaleider van #leerling-, student-, docent en ouderalert. Zij schrijft de blogs en maakt de tekeningen (auteursrecht: Ik BEn TEKENAAR).