Vanuit een ander perspectief

Wil je met jouw leerlingen/ studenten op een andere manier het gesprek starten over criminaliteit en jongeren? Luister dan eens naar het nummer Zweven van Safoan Mohktari of bekijk de videoclip (mini-film 12 minuten).

Achter de ogenschijnlijk glamoureuze wereld van drugs en ‘snel geld’ gaat een inktzwarte werkelijkheid schuil. Eenmaal in het criminele (drugs)milieu is een weg terug lastig. Een leven waarin je altijd over je schouder moet kijken, vrezen voor je eigen veiligheid…. en die van je familie. Je kunt je maten niet meer vertrouwen en de kans is heel groot dat je zelf in de cel belandt, of erger nog: zelf mikpunt wordt van extreem geweld. Deze videoclip en rap zijn creaties van de Amsterdamse rapper Safoan Mokhtari @kamikazi.dna en regisseur @jelleposthumafilm. Zweven: de rauwe realiteit achter de drugscriminaliteit. #watlaatjeachter #zweven #laatjeraken

Safoan vertelt in de promotieclip dat hij een vriend verloor, die in de criminaliteit zat. In dit nummer wordt dit verhaal verteld vanuit het perspectief van zijn gestorven vriend, reflecterend op wat er is gebeurd. Wat overblijft is het rauwe inzicht dat misdaad niet loont en je ook je vrienden en familie heel veel verdriet doet.