We love DRAMA

Studenten van de Hogeschool Arnhem – Nijmegen werken in onze opdracht om hun minor Drama af te kunnen ronden. En dat wordt een supervet project. Het animo is zo groot, dat de groep is gesplitst. Eén van de groepen richt zich op de doelgroep jongeren, de ander op docenten.

Samenwerking tussen studenten HAN en Graafschap College

Vandaag was een deel van de studenten van de HAN op bezoek bij Mijn School in Doetinchem. Deze school is de thuisbasis van Nout, onze stagiair. Nout had zijn mede-studenten al enthousiast gemaakt om samen met de studenten van de HAN het “drama” project vorm te geven. Op Mijn School zitten namelijk studenten met uiteenlopende talenten – die ook ruimte krijgen om daar binnen ‘schooltijd’ gebruik van te maken. Dit project gaat dus een samenwerking worden met MBO- en HBO studenten van twee verschillende onderwijsinstellingen. En voor Nout de uitdaging om dit proces te begeleiden. Mooie opdracht als je sociaal cultureel werker wilt worden. Alvast oefenen met ‘werken met jongeren’. Als ‘kick-off’ gaven Nout en Hamza samen als professionals de reguliere les, die we aan jongeren geven. Heel mooi om te zien hoe zij in de trainersrol zijn gegroeid afgelopen maanden. En daarna ging de groep aan de slag. Elkaars talenten, ideeën en wensen verkennen.

Another story to tell…

Het eindresultaat wordt waarschijnlijk het verbeelden van de waar gebeurde ervaringen van iemand die in de criminaliteit heeft gezeten en daarvoor een hoge prijs heeft betaald. Wat bewoog deze persoon om erin te stappen en hoe kijkt hij op deze periode terug. Heeft hij spijt? Wat was de omkeer? Waarschijnlijk gaat éen van de studentes van Mijn School alles filmen en monteren, zodat we dit verhaal ook weer door kunnen vertellen aan jongeren.

Toerusten van docenten

De andere groep gaat aan de slag met verbeelden van situaties in de klas en op school. Hoe herken je als docent of een jongere in de criminaliteit zit. En hoe voer je een gesprek met jongere waarover je je zorgen maakt. Wat zijn de do’s en wat zijn de don’ts. Al het materiaal gaan we filmen – en ter beschikking stellen aan docenten.