Oorspronkelijke afbeelding van de communicatiestrategie van weerbare maatschappij

Studentalert op uw MBO of HBO?

Doelgroepen

Op het MBO, HBO en WO richten we ons op twee doelgroepen: studenten, en docenten. We betrekken daarbij graag de veiligheidscoördinator en studieloopbaanbegeleiders, om in de bewustwordingslessen het zorg- en veiligheidsnetwerk te presenteren aan docenten en studenten.

Interne academie

Bij voorkeur geven we de bewustwordingsles aan alle medewerkers van de onderwijsinstelling. Bijvoorbeeld via de interne academies. Dat kan ook georganiseerd worden via een webinar of workshops tijdens medewerkersdagen. (#docentalert). Een webinar duurt ongeveer 90 minuten – waarbij voldoende ruimte voor beantwoorden van vragen is.

Burgerschap

Alle docenten, die willen aansluiten bij het programma zijn welkom. Speciaal noemen we de docenten burgerschap. Juist omdat onze lessen bijdragen aan burgerschapsvorming. Alle docenten kunnen, nadat #studentalert op de onderwijsinstelling is geïntroduceerd, ook toegang krijgen tot het lesmateriaal, om te gebruiken in hun eigen lesprogramma. We dragen het stokje graag over om te komen tot borging van het programma op de onderwijsinstelling.

Per studierichting

De lessen aan de studenten geven we bij voorkeur per studierichting. Dan kunnen we makkelijk een brug slaan naar het toekomstige beroep of branche. En uitleggen wat de verwevenheid van de criminele wereld hiermee kan zijn.

Leraren in opleiding

Wij zijn dol op leraren in opleiding. Zij staan straks voor de klas. En kunnen criminele uitbuiting signaleren bij hun leerlingen. Wij geven graag onze les aan hen, zodat zij weten hoe te herkennen en hoe te handelen. Deze studenten zijn van harte welkom in onze trainingspool om na de bewustwordingsles samen met ons de lessen te geven. Aan medestudenten bijvoorbeeld. Ook zijn zij onze ambassadeurs naar de scholen waar zij stage lopen. Zij krijgen na de bewustwordingsles ook toegang tot het lesmateriaal.

Vorm

De vorm waarin we de lessen geven is in overleg. Voor sommige doelgroepen past het beter om de doelgroepen aan tafelgroepen te zetten (MBO)- en andere doelgroepen kunnen de les prima volgen via een webinar.

Enkele kernpunten van het introductieprogramma

  • Voor studenten en medewerkers van de onderwijsinstelling
  • Na introductie kunnen docenten toegang krijgen tot het lesmateriaal
  • Lesduur 90 minuten
  • Trainers uit zorg- veiligheids- en onderwijsnetwerk
  • Burgerschapsvorming
  • Geschikt voor alle niveau’s

Vraag het introductieprogramma aan voor uw school

Vul hieronder uw gegevens en die van uw school in en we nemen spoedig contact met u op voor een afspraak.