Expertmeeting Seksuele uitbuiting van jongeren en adolescenten

Op 16 september 2021 organiseerde Provincie Gelderland in samenwerking met Gemeente Arnhem deze expertmeeting. Ik schoof aan tafel bij gespreksleider Leonie Willemsen om over dit thema mee te praten. Onder de indruk van de inbreng van de andere tafelgasten was ik zeker. Via de link is de meeting terug te kijken.

Tafelgasten waren:

Remco Spithoven, lector Maatschappelijke Veiligheid Hogeschool Saxion: ” Wij zijn dinosauriërs als het gaat om bekendheid op de digitale snelweg”; Remco gaf een inkijkje vanuit de theoretische benadering (verhelderend)

Lisa de Vries, ervaringswerker: “Als ervaringswerker weet je het ook niet allemaal, maar allemaal samen weten we heel veel”; Lisa bracht haar ervaring in

Nikki Lee Jansen, woordvoerder Help Wanted: “Ouders worstelen met de vraag: geef ik ze dan gewoon die telefoon of hoort daar nog een stukje opvoeding bij. Wanneer heb ik mijn taak volbracht”. Nikki vertelde wat Help wanted kan betekenen bij exposing en sexting

Jonathan Douma, Moviera: “Er gebeurt veel, met veel goede bedoelingen – maar er zijn nog veel punten voor verbeteringen… Wij kunnen laagdrempelig adviseren.” Jonathan vertelde over wat Moviera kan betekenen en over de samenwerking met de Chatmetfier.